bok_icon
2_FORFATTEREN
3_kontakt
91403 Total Views 60 Views Today
Home / Uncategorized / Bli mer produktiv: Planlegg mindre og fokuser annerledes
Bli mer produktiv

Bli mer produktiv: Planlegg mindre og fokuser annerledes

Noen ganger sløser du bort for mye tid. Derfor bestemmer du deg for å bli mer produktiv og nå flere mål. Da reagerer du ofte på følgende vis:

1. Du setter opp en ukeplan og fyller den med ulike gjøremål, dag for dag. Det kan være at du skal daglig svare på e-poster mellom klokken åtte og ni, skrive rapporter mellom ni og elleve, også videre.

2. Du setter deg mål som definerer hva du skal ha oppnådd innen en viss dato. For eksempel at du skal ha skrevet alle oppsamlede rapportert innen den og den datoen. Med andre ord, gir du deg selv deadlines.


Dette er, på papiret, gode tiltak for å bli mer produktiv. Men, som du har erfart gjentatte ganger, er det nesten umulig å følge dem opp i praksis. Virkeligheten er sjelden så oversiktlig og forutsigbar som timeplanen, og deadlines som du har gitt seg selv er vanskelig å holde.

Et viktig stikkord i forbindelse med måloppnåelse er kontroll. Det er vanskelig å gjennomføre detaljerte timeplaner og nå deadlines fordi faktorer som du ikke har kontroll over blander seg inn. Du kan ikke få full styring på hva og når noe skal inntreffe. Derfor klarer du å holde timeplanen i toppen et par dager, før ting sklir ut igjen.

Hva er en bedre løsning? Å planlegge ut ifra det eneste som du har tilnærmet full kontroll over: Din innsats.

Hvis du er lei av fargelagte timeplaner og deadlines som du sjelden klarer å holde, er du kanskje klar for en mer effektiv strategi. Prøv dette:

1. Lag en oversikt over alle mål du ønsker nå. Deretter stryk vekk alle, med unntak av den som er viktigst for deg. Glem tanken på å nå mer enn ett mål om gangen. Hvis du setter deg flere mål samtidig, øker du drastisk sannsynligheten for å nå ingen av dem.

2. Finn ut hvor mange timer du kan daglig sette av til å jobbe med det ene målet du har valgt å fokusere på. Har du funnet et tall? Fint. Halver dette, og du har det realistiske timetallet.


Lag ingen timeplaner, og sett ingen deadlines. Fokuser på innsats. Hvis du har tid til for eksempel en time med målrettet arbeid om dagen, så trykk den timen inn når som helst og hvor som helst i løpet av din travle hverdag.

Før daglig logg over hvor lenge du har jobbet med målet ditt. Regn ut gjennomsnittet for hver uke og måned. Prøv å slå din egen rekord. Hvis du for eksempel klarte å jobbe med målet ditt i 21 timer i forrige måned, prøv å øke den til 23 timer i denne. Og for all del, bruk lite energi på å tenke på når du skal eller burde nå målet. Det er umulig å si.

3272 Total Views 1 Views Today
Scroll To Top